BB Cream en CC Cream

Naast aankleed tips vind je hieronder ook tips over creams..

Stapten we vorig jaar nog massaal over op BB cream, het buzzwoord voor dit seizoen is CC cream. Een marketingstunt, of is CC cream wel degelijk een stap voorwaarts na BB cream? Moeten we massaal naar de drogist voor deze nieuwe wondercrème, of kunnen we eerst rustig onze tube BB cream opmaken?

BB cream
BB cream is een crème die oorspronkelijk ontwikkeld is door een dermatoloog in Duitsland. Het was bedoeld om roodheid en littekens na een laserbehandeling te verminderen. De letters BB staan voor Blemish Balm. De crème is in Korea verder ontwikkeld tot de crème zoals wij die kennen: een combinatie van lichte make-up en huidverzorging. BB cream beschermt de huid tegen zon en vuil. Het hydrateert en voedt en ook camoufleert de crème vlekjes en oneffenheden.

CC cream
Wat is dan het grote verschil met CC cream? CC staat voor Color Control, of Color Corrrecting. Naast alle fijne eigenschappen van de BB Cream biedt de CC cream een betere dekking. CC cream werkt effectiever op de oneffen huid. Je hebt crèmes met een groenige ondertoon die roodheid van de huid verdoezelen, of crèmes die vaalheid tegengaan. Ook is CC cream lichter van textuur, waardoor de crème makkelijker aan te brengen is. Veel CC creams zijn vrij van olie: voor dames met een droge huid kan de crème dus juist lastig zijn om egaal te verdelen.

Op naar de winkel, of toch niet? Dat is voor iedereen persoonlijk. Ben je op zoek naar een verzorgende crème die meer dekking geeft, dan is een tripje richting winkel de moeite waard. Laat je goed adviseren en probeer verschillende merken uit voor je je keuze bepaalt. En misschien hou je het toch liever bij je oude vertrouwde BB cream, beide soorten crèmes zullen ongetwijfeld hun plekje in de schappen blijven behouden!